Nakup pnevmatik preko spleta

Byprofi

Nakup pnevmatik preko spleta

Nakupovanje preko spleta postaja v današnjih časih že nekaj povsem normalnega. Internetnih ponudnikov pnevmatik je iz dneva v dan več. Pa je res nakup pnevmatik preko spleta povsem varen?

Sigurno je tak nakupn najbolj udoben. Vendar pa ima poleg plusov tudi minuse.
Eden izmed teh je sigurno ta, da gum ne vidite dokler jih ne dostavijo na vaš naslov. Ne veste kakšen je datum proizvodnje, kako so bile skladiščene,…
Že res da ste v primeru nevšečnosti upravičeno do vračila pošiljke, vendar ta proces lahko traja tudi več dni. Takrat je vse skupaj lahko že prepozno. Podobna praksa velja tudi v primeru koriščenja garancije (vedno spravite račun za gume!). V določenih primerih ste upravičeni do koriščenja garancije.
Nemalokrat se zgodi, da na vaš naslov dostavijo gume, ki jih niste naročili. Napačen prozvajalec ali pa napačne dimenzije. In spet sledi isti dolgotrajen postopek vračila.
V večini primerov z vračilom ni težav in prodajalci gume zamenjajo brez kakršnihkoli problemov. Vendar pa je, kot se že omenil vse skupaj precej zamudno.

Po mojem mnenju je vsekakor varneje in pa pametneje kupiti gume fizično pri prodajalcih. Poleg tega da vam prodajalec lahko pomaga pri odločitvi in nakupu, gume dobite na licu mesta, brez prevažanja od doma do vulkanizerja.

Kaj pa nakup rabljenih pnevmatik?
Na družabnih omrežjih sem zasledil kar nekaj skupin na temo prodaje in kupovanja raznoraznih stvari. Seveda je takih, kjer se prodaja vse za avtomobile veliko. Jaz osebno opazujem predvsem tiste ki prodajajo gume pa tudi platišča.

Večina prodajalcev platišč, napiše pomankljive oglase, Kar močno oteži nakup za nekoga, ki ne pozna svojega avta in pa dimenzij platišč, ki mu vstrezajo.

Sam pa več pozornosti posvetim oglasom z gumami. V večini primerov se oglasom kar nasmejim (cinično mišljeno). Saj že na prvi pogled na slikah vidim, da so gume predvsem stare, četudi imajo dovolj profila. Poleg tega prodajalci gume ki jih prodajajo, premažejo z raznoraznimi preparati za elastičnost in lepšo barvo. Kar je še sprejemljivo, če jih nebi mazali po tekalni površini !?
Večina rabljenih gum, ki se prodajajo po internetnih oglasih je tako rekoč samo še za stran.

Zato priporočam, da v kolikor se odločite za tak nakup, dobro razmislite in pogledate kaj kupujete. Pozanimajte se kako so bile vožene in koliko kilometrov imajo prevoženih.
Večino napak ne boste opazili dokler gume ne bodo na platiščih in napolnjene z zrakom.

About the author

profi administrator