Test letnih pnevmatik

Byprofi

Test letnih pnevmatik

Pomlad je takorekoč pred vrati. Pred nekaj dnevi pa so že izšli testi letnih pnevmatik pri AMZS. Tokrat so za teste izbrali pnevmatike v dimeniziji 185/65R15 in 225/45R17.

V dimenziji 185/65R15 je letos ˝zmagala˝ pnevmatika Vredestein sportrac 5, ki je dobila oceno zelo priporočljivo. Poleg omenjene pnevmatike pa je isto oceno dobilo še pet drugih in sicer: Continental Conti Premium Contact 5, Dunlop Sport Blu Response, Goodyear Efficient Grip Performance, Hankook Kinergy Eco K425 ter Nokian Line.

Osebno sem rahlo presenečen, da med oceno zelo priporočljivo ni nobene pnemavtike Michelin, ki se sicer nahaja malo nižje na razpredelnici med oceno priporočljivo. Kar še vedno pomeni da pnevmatika ni slaba.

V dimenziji 225/45R17 je letos najbolša pnevmatika  Continental Sport Contact 5, poleg nje je oceno zelo priporočljivo presenetljivo dobila tudi pnevmatika ESA-Tecar Spirit 5 UHP, Pirelli P Zero in Vredestein Ultrac Vorti.

Še link do celotnega testa AMZS

Tudi v tej dimenziji je Michelin končal nekje v sredini, saj jim očitajo slabo obrabo, kar me je osebno zelo presenetilo, saj Michelin slovi po svoji dolgi življenjski dobi.

Sam sem nad letošnjimi testi, kar malo presenečen, v vrhu so pnevmatike, ki dolga leta niso bile ocenjene na tako visoki ravni. Kar dokazuje, da je možno tudi za zmerno ceno imeti dobre ter zanesljive pnevmatike.

Motorevija AMZS v sodelovanju za nemškim ADAC-om, avstrijskim OAMTC in švicarskim TCS-jem testira pnevmatike, zato zagotavljajo najvišjo verodostojnost.

Z menjavo pnevmatik se sicer še nikamor ne mudi, vreme zna namreč še vedno presenetiti. Zato nikar ne hitite in raje počakajte, še kakšen teden ali dva!

About the author

profi administrator